Tuesday, 09.24.2019, 11:40 AM
Main » 2011 » November » 21 » Costadin Gueorguiev Costov
11:57 PM
Costadin Gueorguiev Costov


МАИТЕ НА ВЕЧНОТО ВРЕМЕ

Смяна на измеренията и Възнесение


МИСТЕРИЯТА 2012 ГОДИНА

За първи път от 527 години Съветът на маите от Гватемала, представляващ нацията на маите - всичките 440 племена от Мексико, Белиз, Хондурас и Гватемала, се обръща с послание към човечеството.

calendrier-maya-completКалендарът на маите е най-точният по целия свят. Човечеството няма понятие как древните хора са могли да бъдат така точни, по-точни от нас.

Сега ние, съвременните хора, се обръщаме към маите, за да разберем какво означава датата 21.12.2012 г.

И маите ни отговарят.

Председателят на националният съвет на старейшините на маите, дон Алехандро Сирило Перес, представляващ 440 племена от Мексико, Белиз, Хондурас и Гватемала, е упълномощен от тях да се свърже с нас.

Днес ще преведа на езика на съвременния свят какво иска да ни каже народът на маите за 2012 г. И ако сбъркам, уверен съм, те ще ме поправят.

Маите искат да ни съобщят, че светът, в който живеем, не е този свят.

Ние смятаме, че светът ни е даденост и реален, и никой не може да го измени, че си остава фиксиран във вечността.

Маите искат да ни кажат, че това не е истина. Светът - това са само образи, които могат да бъдат контролирани посредством съзнанието, особено съзнание, свързано пряко с единното сърце.

… … …

Човечествотo до голяма степен е в състоянието на пеперуда в мига преди да се измъкне от какавидата. Всичко, което виждате, ще изплува в съвършено нов свят.
Здравейте. Казвам се Друнвало Мелхиседек.

… … …

През цялото време, докато бях в колежа, започнах да се уча да медитирам. Изучавах индуизма и получавах уроци от един гуру индиец, който се отнасяше много сериозно към моите усилия.
Един ден, докато бях потънал в дълбока медитация, се случи нещо необичайно. Не съм очаквал, нито пък съм имал намерение това да стане, то просто се случи. Две светлинни сфери се приближиха към мен - едната беше ярковиолетова, другата яркозелена... Не можех да разбера какво беше това... Две светлинни кълба насред стаята ми...

Тогава вътре в мен, телепатично чух следните думи: НИЕ НЕ СМЕ НЕЩО ОТДЕЛНО ОТ ТЕБ. НИЕ СМЕ ТИ, НО НА ДРУГО НИВО НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО. Нямах никаква представа какво значи това...
Интересът към съществуването навлезе в живота ми и започнах да се запознавам с духовни учители по целия свят и да практикувам всякаква духовна медитация. В същото време тези светлинни сфери или ангели ме поведоха към света на туземните племена и малко по малко започнах да разбирам.

… … …

И сега продължаваме да усвояваме все повече и повече. Не мога да кажа с точност колко, но приблизително за един месец сме способни да усвоим толкова, колкото за 6 000 г.!
Това е невъзможно, но е факт, и той е установен. И така, ако представим това развитие като една крива, тази крива постепенно се изправя и днес вече се движим по вертикалата!
Това имат предвид маите, когато казват, че нашето съзнание се променя. Променя се в нещо... Не знам даже как да го изразя с думи... но се превръщаме в нещо друго... в друг съвсем нов вид, в друг начин на възприятие на реалността... И именно за това искам да разкажа днес... за това как се пр
oменя съзнанието ни. Със сигурност ще говорим и за много други неща, но това е основата на всичко.
Ако проследим историята и културата, напълно очевидно е, че ние се отличаваме силно от това, което сме били 2 000 г. назад. Наистина сме напълно различни. Не само по отношение на технологията, но и като начин на възприятие на реалността около нас.
Ние мислим, че реално е това, което мислим за реално. Маите казват, че съзнанието на човечеството се развива в цикли от време. Нещо подобно се наблюдава в развитието на хромозомите.
Приближаваме се към период от време, когато еволюцията ще се движи с такава скорост, че ще предизвика една нова реалност. Ще се превърнем в нещо по-велико, което повече няма да се нарича човек.

… … …

Не можем да разтълкуваме пророчеството на маите, без да разберем как те възприемат света, техните церемонии. Това е друг начин на възприятие.
Сега сме свързани с мисленето на маите. В церемониите на древния свят има много повече от това, което виждаме или изобщо можем да разберем в съвременния свят. Мислим си, че науката и логиката са пътят на този нов свят, в който живеем. В крайна сметка вярваме, че сме по-висши и технологиите ще направят живота ни по-добър и ще го опростят.
Ако мислите, че технологиите ще ви спасят от това, което Майката Земя е приготвила за човечеството... ще бъдете изненадани. Животът не е това, което си мислите. В санскритската литература отпреди 6 000 г. се говори за времето, в което сме в момента. За това, което сме научили за електричеството и магнетизма, за това как ще летим в небето в метални кутии... както всъщност сега се случва... и в един момент ще се откажем от всичко това, подобно на детето, което захвърля играчката и променя виждането си.
От гледна точка на маите технологиите не са признак на развита цивилизация, а признак на цивилизация, която започва да се развива. Какво означават технологиите за хора, които са открили, че човешкото тяло и съзнание са способни да правят всичко, което технологиите не могат? И много, много повече! Ето това трябва да разберем по отношение на маите. Народът на маите вижда Земята като живо същество и осъзнава всичко, което става в тялото ù . Те са свързани с нея, докато ние не сме, ние виждаме Земята просто като една скала.

… … …

Маите са предсказали, че с приближаването на 2012 г. човечеството ще бъде въвлечено в хаос на много дълбоко ниво. Но тук няма място за страх. Това не е край, а начало. И скоро ще го разберем.
Приближаваме края на цикъла на времето! Началото на нов цикъл на красота и надежда? Предстои ни сега да открием това. но ако се фокусираме в края на цикъла, какъвто го виждаме около нас, забелязваме, че всичко в съвременния свят, точно сега, започва да дегенерира, да се разпада навсякъде... точно както са предсказали маите.

Напр. глобалното затопляне и потреблението в световен мащаб ни приближава към ледниковия период, който би унищожил живота на Земята. Това е голямо предизвикателство.
Световната финансова система се срива навсякъде по Земята.
Широко разпространени болести като СПИН, ХИВ вирусът и мн. др. смъртоносни заболявания рискуват да се превърнат в пандемия.

… … …

Според маите целият този хаос е бил предсказан много отдавна. Ние се приближаваме към края на дълъг времеви цикъл. И когато този цикъл свърши, хаосът е неизбежен и може да се случи всичко.

… … …

Моля да ме разберете правилно, на това пророчество трябва да се обърне внимание. То не е фантасмагория на основата на календара на маите. Всичко това се подкрепя от сърцевината на тяхната наука и аз ще ви покажа това.

Ако разбирате положението, време е да се приготвите незабавно за това, което ще се случи. Сега не е време да продължавате да живеете, като че ли всичко е нормално, понеже то не е такова...
Ако маите са прави, животът няма да бъде повече никога такъв, какъвто е сега. Предстои ни да извършим преход от нормалната реалност към нещо много, много по-велико.
Явява ли се това край на цивилизацията... както вярват много от онези, които са изучавали календара на маите, който предсказва глобални пормени през 2012 г.? Това именно водачът на маите дон Алехандро се опитва да разбере.
Да. Възможно е да има промени на Земята според маите, но има нещо, което е много по-важно, невероятно прекрасно и положително, и за това никой не е говорил и повечето учени не знаят нищо по въпроса.
Това е положителен аспект, който маите и аз бихме искали да споделим с вас.

Ако това е краят на цикъла - разруха ли означава той за човечеството, или благословение? Това ще зависи от самото човечество. Както ми обясниха не само маите, но и много др. племена, в такива времена, когато се преобръща страница от историята, цивилизацията се намира в криза. Всичко зависи от това как човешкият вид ще съумее да асимилира цялата своя опитност, знания и мъдрост, които водят човечеството към неговото бъдеще.

… … …

Маите са се сдобили със знание за времето, вечното време. И особено за датата 21.12.2012 г., която стана загадъчна и която според маите обяснява цялото съществуване.
Знаем, че това е важна дата, но повечето от хората нямат широка представа какво означава тя. Пред нас се открива широка картина, която включва теми като прецесия, равноденствие и др. цикли от време.
Трябва да разкажем за всички тези явления, понеже те са свързани. Ако пророчеството на маите е точно, а съвременната наука потвърждава, че то е точно, това, което ще произлезе, радикално ще промени света. Ще се стигне до пълна трансформация на планетата и на човешкото съзнание.
Дали някой сега се интересува от това? Маите се надяват, че да. Докато изучават календара на маите, учените по света стигат до извода, че 2012 г. е велик повратен момент за човечеството. От гледна точка на маите това трябва да се нарече раждане на новото човечество, раждане на новото съзнание. Тази част от пророчеството е напълно непозната за по-голямата част от съвременния свят. И когато говорим за циклите на живота, трябва да засегна тази тема възможно по-скоро.
Да пиша книга за нея не мога, защото ще ми е необходимо повече от година за това. После ще са необходими още години, за да бъде книгата преведена и на други езици.
Ще отнеме много време, а ние просто нямаме време!

… … …

Какво ми разказа Дон Алехандро относно пророчеството на маите за 2012 г.?
Първо, ще се отвори прозорец във времето около тази дата, 21.12.2012 г. който маите наричат КРАЙ НА ВРЕМЕТО.
Това явление трае няколко години.
Този прозорец вече е започнал да се отваря, както разбрах, на 24.10.2007 г. Не ми бе казано точно кога ще се затвори, но със сигурност сега, в този момент, всички ние живеем в този прозорец, наречен КРАЯТ НА ВРЕМЕТО.
Дон Алехандро също каза, че това, което повечето хора по света си мислят: че пророчеството на маите ще започне да се сбъдва на тази дата, 21.12.2012 г., е твърде МАЛКО ВЕРОЯТНО. Той само каза, че то ще започне някъде в прозореца на края на времето. Което означава, че може да се случи във всяка минута днес, най-късно до 2015 г. Това е пророчество, за което съвременният свят не знае нищо.

… … …

Учените не спорят, защото не знаят нищо за тях. Но според Дон Алехандро при последната смяна са загинали милиони хора, просто защото не са знаели какво се случва. Ако са знаели, са щели да разберат и да превърнат това в нещо красиво и велико. Ако не знаем какво става обаче, ни обзема страх и лесно можем да умрем.

… … …

Кристалните черепи са били създадени от обществата на бабите от народа на маите, за да съхраняват техните знания. До голяма степен точно както ние правим нашите компютри, за да съхраняваме информация за нещо, за което искаме да си спомним в определен срок, за същото са били създадени и черепите. И точно както нашите компютри се правят от силикон, съдържащ чувствителни частици, които съхраняват паметта, така и черепите са правени от силикон, който също съдържа памет. Първият кристален череп идва от Атлантида, но вторият е от новия свят на маите след физическата смяна на полюсите отпреди 13 000 г.
Всеки кристален череп се е създавал на 1000 години, за да съхранява паметта за отминалите 1000 години. Така съществуват общо 13 кристални черепа, които пазят спомена за последните 1000 години.

… … …

Някъде в този момент, в края на времето, маите ще изпълнят финална церемония на кристалния череп.
Само преди 4 дни получих имейл от Хунбац Мен, че това ще се случи съвсем скоро.
Ще бъде невероятна церемония, в която 13 човека - мъже и жени - ще приемат духа на своите предшественици в телата си. И тогава ще си спомнят всичко, което древните са знаели.
Това знание ще е по-съвършено и от компютър, защото в него ще присъства и емоционалният аспект.
Когато тази церемония се изпълни, маите, които живеят днес, ще помнят цялото минало до Атлантида и дори още по-назад. И тогава те ще съчетаят своето знание и спомени с интелектуалния процес на 25-те старейшини, които пренаписват историята на маите, и тогава народът на маите ще възстанови целостта си и ще си спомни всичко в мозъците и в сърцата си.
Това е техният план и мисля, че те ще успеят да го изпълнят.
Колкото до нас, останалата част от света, на нас също ни предстои много работа, след като маите се съберат, защото те ще имат нужда от нас.

… … …

Маите се поздравяват с думите: "Ин лакеш". Това означава: Ти си другото ми аз, а аз съм другото ми ти. Ето такъв свят ни очаква.
Маите предсказват, че системата, в която живеем от толкова отдавна, ще изчезне. Когато тя изчезне, човечеството ще разбере, че животът на Земята и на звездите, навсякъде е взаимосвързан в Единно съзнание. Това ново съзнание изглежда абсолютно невъзможно от нивото, на което се намираме сега, но това ново човечество според маите ще бъде единствената истина.
С други думи, според маите човечеството няма повече да се занимава с неща като финанси, политика, войни, нефт и т.н.
Ще стане едно със Създателя и съ - Съзидател.
Ако това е вярно, не се вълнувайте, когато гледате филми за 2012 г., изпълнени с разрушения на земята. Те показват само част от пророчеството на маите. Помнете това, което те казват, помнете за света, който ни очаква, който е толкова красив и е нещо, което трябва да се отпразнува.
Както веднъж Мар баба беше казал: не се тревожете, бъдете щастливи. Това е най-точният съвет за времето, в което живеем, и за света, към който се приближаваме: да дишаме със сърцето си. Животът не е това, което изглежда, не е дори частица от това, което повечето смятат за истина.

Ние живеем в сън, който наричаме реалност. Вярваме че тази реалност е фиксирана и се променя единствено по законите на физиката.

Маите вярват, че скоро ще открием част от себе си, която е толкова стара, че предхожда звездите и планетите.

Сега сме в един сън и когато се събудим, ще открием, че има само светлина, само чисто съзнание.

Време е да си спомните кои наистина сте.

Вие сте много повече от човешки същества
.

Ин лакеш.

… … …

      Не се страхувайте от нищо, защото в този момент съзнанието на всеки от нас ще се издигне. С тази част от живота е свършено, с това ниво е свършено, а тялото ви ще трансмутира, ще се сдобие с нова енергия. Вярвайте единствено в сърцето си, то е съвършената ви защита.

Не се страхувайте, защото страхът е антипод на хармонията. В момента на прехода всеки от нас ще знае кой е и защо е тук . Вие сте част от тази Вселена и цялата Вселена знае за този момент, подготвя се за него, готова е да ни помогне да извършим съединяването с Единството.

          … … …

        Ние сме изцяло, напълно и точно тук. Свързани сме пряко с всичко, вътрешно сме свързани с Бог и трябва да приемем това разбиране дълбоко в нас. Всички промени, които се извършват, не са нещо повече от нас, не са нещо извън нас. Този преход вече сме извършвали не хиляди, а милиони пъти. Всичко в съществуванието, всеки дух, който съществува сега, съществува от началото на Сътворението и ще съществува след края на Сътворението и отвъд.
Често си мислим, че животът свършва и ние умираме, но това просто не е вярно. Ние съществуваме от много отдавна и когато си спомним това, когато си спомним кои сме наистина, когато осъзнаем невероятната сила в нас и в нашите сърца, ще започнем бавно да си спомняме колко лесно се извършва този преход... Точно както бебето навлиза в един нов свят, така всички ще навлезем в един нов свят и точно това ще се случи с човечеството.

Няма място за страх, няма място дори за безпокойство. Единственото, което трябва да направим, е да се отпуснем и да се наслаждаваме на живота, защото това, което предстои да се случи, е един истински дар, който ни се дава, един нов живот на едно ново ниво на съществуване.Благодаря, Ви че бяхте тук, благодаря Ви, че Ви има.

Пожелавам на всички , всичко най-добро в настъпващите промени.


Ин лакеш.

 

НАСТОЯЩЕТО ИЗДАНИЕ ПРЕДСТАВЯ ПЪЛЕН ЗАПИС НА ТЕЛЕВИЗИОННОТО ОНЛАЙН ПРЕДАВАНЕ НА ESO TV НА ЖИВО ОТ БУДАПЕЩА ОТ 29-30 ЮЛИ 2009 Г. на които Друнвало отговаряше в ефир на въпроси на зрители и представи своята теза за събитията , които ни засягат .


Read the full text here !!


Your image is loading...


Маите са ни оставили в наследство и разказ за друг цикъл с продължителност 3600 години, който е свързан с енергията във вътрешността на земното кълбо. В него се разказва, че тази основна енергия се движи през гръбначния стълб на планетата - планините, които образуват осите на континентите. В продължение на 3600 години тя има един физичен и духовен фокус, който оказва влияние върху цялата останала повърхност. Универсалната вълна се проявява в четирите елементи в природата, във вълнообразното движение на Земята, в земетресенията и водните вълни, движението на въздуха, пламъците на огъня. Смята се, че до 1950 г. това място е било в Тибет, близо до планината Кайлас, в езерото Хакас, където извира река Ганг. През тази година, която е забележителна с нахлуването на китайската армия в Тибет, е завършил цикълът от 3600 години и фокусът на земната енергия е започнал да се премества към американския континент, и по-точно към езерото Титикака в планината Анди, където ще се намира през следващите 3600 години. Маите са предсказали, че преместването ще стигне до своята крайна точка през 2012 година .
Земната вълна от енергия създава процеси на промяна по местата, през които минава. В началото те изглеждат драматични, но завършат с хармонизиране и възвръщат равновесието във вибрация по-висока от предишната. Преминаването на енергийната вълна през каменистите планини на Съединените Щати през 60-те години ускори процесите на промяна на американското общество и начина на мислене на обикновените хора и политиците. Тогава прозвучаха речите на Мартин Лутър Кинг, идеите на движенията за мир и опазване на природата. Създадоха се и ситуации на насилие, но през 1964 година бе приет законът за човешките права и процесите се хармонизираха. Днес интернационалната интеграция е нещо естествено и расизмът и насилието отдавна са отживели времето си. С преминаването си през Централна Америка през 70 година енергията провокира земетресения, граждански войни и конфликти. Те, обаче, доведоха плурализма, демокрацията, обединяването на обществото в търсене на мир и прогрес за всички. В Колумбия в момента наблюдаваме взрив на трафика на наркотици и поляризиране на цялото население. Ако всички социални сектори, които формират държавата, хармонизират своите позиции за вътрешна промяна, ще бъде постигнат мир. Ако този вътрешен процес не се осъществи съзнателно, ще последва насилие. Страданието и разрушението - това е другият начин на учене и еволюция. Независимо кой път ще избере обществото, рая или ада, този процес ще завърши с неговото хармонизиране.
Един мирен начин да се помогне на процеса за хармонизиране е осъществяването на церемонии за почистване и единение със Земята. Чрез тях хората могат да осъзнаят, че Земята е жив организъм, а не само неорганична безжизнена материя. Ако съзнанието на много човешки същества се свърже и позволи да тече енергията на планетата, хармонизиращите процеси няма да са толкова травмиращи.
За Маите едно от най-важните неща в живота е било поддържането и повдигането нивото на жизнена енергия, защото нейното намаляване води до загуба на вътрешния мир и състояние на страдание. Те са вярвали, че само чрез уважението към природата, разбирането за циклите в нея и правилното дишане можем да постигнем все по-високи нива на жизнена енергия и вътрешен комфорт. В мозъка ни се създава поле от енергия, която активира хипофизната и епифизната жлеза. Те отделят ензими, които могат да активират неактивните кодони в хромозомите ни. Така започват да се осъществяват физични промени на мозъка и нервната система, необходими за комуникация посредством мислите. Активирането на нови вериги от аминокиселини укрепват и усъвършенстват имунната система, която елиминира болестите, ниските вибрации на страха и удължава живота. Новите протеини предизвикват появата на шесто сетиво - възможност да се чете и предава мисълта. Логично е еволюционният процес да не позволи достъп до паранормалните сили, като телекинезис или възможност да се четат мислите, на индивиди, ограничени от омраза и презрение към другите.
Вибрацията на любовта е тази, която отваря вратата за идването на суперчовека. Божествената мъдрост прави така, че следващото стъпало на еволюцията да бъде осъществено само чрез мир и хармония. Вселената разполага с достатъчно време - човекът има възможност да продължи процеса от прераждания, докато стигне до състоянието, в който може да се качи на следващото стъпало в еволюцията. Не всички хора постигат едновременно и автоматично достатъчно високи нива жизнена енергия. Изискват се осъзнати лични усилия и воля в търсенето на мир. Тези, които успеят да увеличат честотата на вибрациите през този живот, в следващия се раждат в по-развито общество. Ако човекът не успее да постигне свой вътрешен мир, ще се ражда в общество, в което също няма мир, докато чрез собствени усилия не повиши вибрациите си.
Маите са ни оставили учение, наречено Огледалото от обсидиан. В него се разказва, че с цел да еволюираме, ние можем да видим в другите хора серия от недостатъци, които всъщност се намират в нас и трябва да ги излекуваме. Всеки човек се намира пред множество огледални отражения на себе си, представени от останалите хора, с които съжителства всекидневно. В ниските нива на съзнанието можем да не разпознаем, да не приемем съществуването на другите човешки създания като огледала, но ако всеки един от нас притежава мъдростта да разбере това, еволюцията на съзнанието и разбирателството ще се ускори. Обсидиановото огледало на маите има две страни, в едната се отразява кои сме в това си прераждане и какво научаваме. Ако виждаме само непочтеността в индивидите, които живеят около нас, те ни показват нашата собствена непочтеност. Ако видим качествата на другите и го признаем, то е защото ги имаме в нас самите, но не си даваме сметка за това. От другата страна обсидиановото огледало ни показва това, което отсъждаме за живота в този момент, което ни създава негативни емоции, като омраза, егоизъм, завист. Това огледало е в основата на човешката еволюция, защото чувствата и емоциите, които придружават човека, увеличават или намаляват неговата енергия, позволяват или забраняват достъпа му до други сетива и възможности.

... ... ...
Интересното е, че всички тези древни племена - маите, олмеките, ацтеките, шумерите, хопите и т.н. имат общ корен с нас българите и в частност с древните българи, за които има сведения, че са се появили преди 33 000 години, и които са живели паралелно и преди цивилизацията на Шумер. Ние имаме много общо с маите дори и само заради това, че имаме най-стария и точен календар, с много малко по-точен от този на маите, което доказва, че сме били народ със загадъчни космични познания.
... ... ...
Плеядите от своя страна също ще завършат поредния 52 годишен цикъл през 2012.г Огромното внимание, което маите са отделяли на това съзвездие е свързано и с това, че според предците им, предавано от поколение на поколение, те идват именно от там. От Плеядите и по-конкретно от Алциона. Още една древна високоразвита култура като българската, която свързва произхода си с плеядианския ген.
... ... ...
В древния град на маите Тортугеро, провинция Табаско, Мексико преди години беше открит един каменен надпис, известен като Паметник 6. На него има някои изтрити от времето глифове, но най-важната част от текста е четлива. Разшифроването на майянската писменост става неотдавна, в средата на миналия век. Този надпис обаче категорично посочва датата 21.12.2012 като последната дата в техния календар.
Ето и самия текст;
"Tzuhtz-(a)j-oom u(y)-uxlajuun pik
(ta) Chan Ajaw ux(-te’) Uniiw.
Uht-oom ?
Y-em(al)?? Bolon Yookte’ K’uh ta ?.
"Тринадесетият бактун ще свърши на 21.12.2012.
? ще стане.
(И то ще бъде) спускането (??) на Болон Йокте (Бога на деветте опори?) към ?”
Въпросителните са местата, на които глифите не се четат. Датата Еднажден е точно изчислена спрямо техния календар.


... ... ...

На Земята е имало много цивилизации, които в далечното минало са били в разцвет, но после е започнал упадък и са изчезнали. Тяхната история предизвиква голям интерес сред историците и археолозите, но най-загадъчната от всички, е цивилизацията на маите. Ако другите отишли си цивилизации са оставили след себе си напълно разбираеми следи за своето начало, разцвет и изчезване, то народът на маите е изчезнал внезапно, буквално за един час, не оставяйки никакви следи от войни, епидемии или други разбираеми причини. Те са живели, развивали, търгували и изведнъж вече ги няма. Няма цял народ. Градовете са останали, зданията не са разрушени, а хората са изчезнали. Как е станало това, никой не знае и до ден днешен.
Хосе Аргуелес, един от най-големите изследователи на наследството на маите, пише:
„Впрочем, по-драматично от толкова късния разцвет на маите е тяхното внезапно изчезване. Към 830 год. пр. н. ера, след 500-600 години неуморна дейност, всички основни центрове на тази цивилизация били изоставени на произвола на времето и джунглата. От всичките загадки на маите тази е най-голямата.
Като хипотетични причини за това, че прекрасните градове на маите били неочаквано изоставени, се изтъкват гражданска революция, суша и епидемия, но не са били намерени никакви доказателства, потвърждаващи която и да е от тези хипотези. Остава вероятността, колкото и да е странно за нашия начин на мислене, маите съвсем съзнателно да са напуснали своите градове, достигнали най-високия връх в развитието на своята цивилизация. Но все пак, защо?”
По останалите материални следи може да се разбере, че народът на маите е бил много образован, имал е задълбочени знания в областта на астрономията и времето. Календарът на маите поразява със своята подробност и точност.
Как са могли маите да извършат такива точни изчисления? Като цифри те използвали само два знака: точка и чертичка. Точката обозначавала 1, а чертичката – 5. Имало още един символ, който играел ролята на нула. И това е всичко! Никаква алгебра, тригонометрия и диференциални изчисления. В своята дейност те не са използвали дори колелото, макар че са го познавали. И въпреки това са имали много точен календар, в който отбелязвали всички астрономически явления.

А учените от нашата цивилизация едва от скоро се научиха да съставят такива точни календари.

... ... ...

Дали пък тяхното внезапно изчезване не е свързано с преминаване в друго измерение ? Естествено , това е само една хипотеза ...

И една от най-големите загадки е тази, че календарът на маите завършва на една конкретна дата: 21 декември 2012 година. Какво ще се случи тогава?

Ще има ли край на света или край на епохата и обновление на света – никой точно не знае, но пророчеството на маите засяга събития, които ние не можем просто да игнорираме – те ще изменят хода на историята.

Views: 11473 | Added by: simplythebest | Rating: 3.0/2
Total comments: 0